Skip to content
17.05 -
10.06.2007
Fotofestival Naarden 2007
Naarden
The Netherlands
GROUP EXHIBITION Theme: "EMOTICONS" Curator Dick Breebaart

Fotofestival Naarden (Dutch)

Op 16 mei 2007 werd het Epson FotoFestival Naarden geopend dat dit jaar voor de tiende keer wordt georganiseerd. Onder de titel ‘Emoticon’ brengt het festival een lofzang op het gevoel, een thema dat in tientallen exposities zal worden uitgewerkt. De organisatie dompelt de vestingstad onder in een sprankelend festijn met niet alleen binnen, maar ook buiten veel bijzondere en grotendeels Nederlandse fotografie.

Meer en meer willen we gevoelens beleven, kicks ervaren en emotionele grenzen overschrijden. Fotografische beeld leent zich uitstekend als drager voor het overbrengen van emoties en dat is waarom we in deze tiende editie van het Epson FotoFestival Naarden een lofzang brengen op het gevoel. Dit doen we onder de titel Emoticon (samentrekking van de woorden emotion en icon), een term bekend van internet en mobiele telefonie. Het zijn de gezichtjes die een gevoel weergeven; die de verzender helpen meer te zeggen in minder woorden.

Het festival is verdeeld in vijf subthema’s: Paradijs, over de menselijke neiging om paradijzen te creëren en het geluk te vinden; Buy Me, waar de verleiding hoogtij viert; Angst, dat onze gevoelens van gevaar en onbehagen op scherp zet; In Memoriam, waarin vergankelijkheid en de dood centraal staan; en Beautiful Freak, waarin we op ons voyeurisme worden aangesproken.