Skip to content
25.03 -
30.06.2012
International Festival of Photography
Knokke
Belgium
GROUP EXHIBITION "Schoonheid in de 21ste eeuw" curated by Christophe De Jaeger
Play Video

Introduction by The Festival (Dutch)

Festival op zoek naar avontuur en kennis hebben mensen door de eeuwen heen veel lange ontdekkingsreizen gemaakt op zoek naar het onbekende. De bekende ontdekkingsreiziger Marco Polo die in de 13de eeuw Azië verkende en Neil Armstrong die als eerste mens een voet op de maan zette inspireren ons nog steeds. Fotofestival Knokke-Heist 2012 nodigde zes internationale fotografen, de moderne ontdekkingsreizigers, uit om hun ontdekkingen met ons te delen. Onder de naam ‘Wonderland’ tonen de fotografen hun werk in een aantal binnententoonstellingen en een buitententoonstelling die lopend of per fiets te bezoeken is.

De kunstenaars zijn: Sanna Kannisto (FI), Gerco de Ruijter (NL), Michael Light (VS), Olaf Otto Becker (DE), Corey Arnold (VS) en Ruud van Empel (NL).

Ruud van Empel gebruikt verfijnde digitale collages om zijn eigen wereld creëren. De beelden tonen een paradijselijke wereld vooral bevolkt door kinderen en dromerige pubers als verpersoonlijking van de onschuld. Desondanks roepen de werken van van empel ook een gevoel van vervreemding en onbehagen op. Van Empel toont een wereld die er mooi en paradijselijk uitziet, maar bij nader inzien vol gevaren schuilt. We zien geen sprookjesbos, maar een jungle waar men eet en gegeten wordt. We vragen ons niet af óf de lieflijke wereld die hij ons voorschotelt, wordt verstoort, maar wanneer.