Skip to content
14.06 -
28.08.2005
Noordbrabants Museum
's-Hertogenbosch
the Netherlands
SOLO EXHIBITION "Fotoserie de Cultuur van Brabant"

De Verbeelding van Brabantse Cultuur” (Dutch)

14 Juni 2005 Noord Brabants Museum

Van Empel is gevraagd om verschillende uitingen van Brabantse cultuur in beeld te brengen. Cultuurhistorie, media en kunsten zijn drie hoofdlijnen die uitgewerkt werden in een serie van negen fotobeelden, die de Provincie voor publiciteitsdoeleinden wil gaan gebruiken. De fotoserie wordt van 30 mei t/m 25 augustus in het Noord Brabants Museum tentoongesteld. Van Empel stelt zijn beelden samen uit verschillende foto’s, die hij op uiteenlopende plaatsen en tijdstippen maakt.

De serie Cultuurhistorie toont als in een droomwens het culturele hart van de stad Eindhoven bij architectuurmonument “De Witte Dame”. Verder worden de schoonheid van het brabantse landschap en de Zoete Lieve Vrouwe van ‘s-Hertogenbosch in een nieuw daglicht gesteld. In de serie Media is Theo Verbruggen het gezicht van Omroep Brabant en vormt de website van Uit in Brabant het omwervelde startpunt voor vele culturele activiteiten. Brabants literaire kant wordt passend geportretteerd in een druk bezochte bibliotheek. Ten slotte de serie Kunsten waar amateurtheater staat voor passie in de foto waar leden van Rederijkerskamer ‘Moyses Bosch’ voor poseerden. Verstild en bruisend tegelijk is het eeuwenoude carnavalsfeest vastgelegd. De Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch sluit in imposante opstelling de rijen.

Deze serie kwam tot stand in opdracht van de provincie Noord Brabant, de Nieuwe Brabantse Kunst stichting coördineerde de activiteiten.